Kemer Seçimi ve Ölçümleri

Tarih: 05.04.2020 17:52
Kemer Seçimi ve Ölçümleri
İster klasik bir takım elbise tarzı ister hafta sonu için rahat ve spor kombinleriniz için her erkeğin sahip olması gereken kemerler
İster klasik bir takım elbise tarzı ister hafta sonu için rahat ve spor kombinleriniz için her erkeğin sahip olması gereken kemerler ve kemerleri en doğru şekilde kullanma ipuçlarına değineceğiz. Erkekler kemer seçerken nelere dikkat etmelidir? Erkek giyimi düşünüldüğü zaman küçük detaylar her an önemlidir. Tarzınız her ne kadar şık olursa olsun doğru bir kemer seçimi yapamazsanız ya da ayakkabınız ile kemeriniz uyum içerisinde olmazsa her şey kötü bir hal alabilir. Dolayısıyla doğru kemer seçimi yapmak, önem vermeniz gereken bir mesele olmalıdır. Bu yazımızı sonuna kadar okuyarak ipuçları hakkında bilgi edinebilir ve sahip olmanız gereken kemer modellerini keşfedebilirsiniz.

 Erkeklerde Kemer Ölçüleri Nelerdir?

Kemer alışverişi öncesi bilmeniz gereken en önemli detaylardan birisi de erkek kemer ölçüsü konusudur. Kemer ölçüleri kayışın tokasından orta deliğe tam tur ile ölçüler ve kimi zaman cm ki mi zaman ise S-M-L gibi beden ölçüleri ile verilir.
Pantolonunuzun yüksek ya da düşük bel oluşu, seçim yaparken bu ölçülerde dikkat edilmesi gereken detaydır.
 

Klasik Kemerler

Klasik, yani formel kemer modelleri genellikle takım elbise kemeri ya da kumai pantolonlar ile kullanılan kemerlerdir. İnce deriden tasarlanmış olan bu kemer modelleri özellikle siyah ya da kahverengi renklerinde tercih edilmektedir.

Takım elbise stili kusursuz bir duruş ister ve en ufak hatayı bile kabul edemez. Bu yüzden kemer seçimi önemli bir rol oynar.

Kemer kayışının takım elbiseniz ile uyması, tokasının ya da dikiş detaylarının şık ve sade olması, kemer renk ve dokusunun ayakkabınız ile uyum içerisinde olması dikkat etmeniz gereken detaylar arasında bulunmaktadır.


Gündelik Kemerler

Gündelik, yani casual stiliniz ile uyum sağlayacak kemerler her erkeğin gardırobunda olması gerekenler arasında bulunmakta. İlk olarak kemer genişliği önemli bir faktördür.

İnce kayışa sahip erkek kemeleri dar kot pantolonlar ile kullanıldığı zaman daha iyi olacaktır. Daha geniş kayışa sahip kemerler ise kargo, şort ve chino gibi giyimler için doğru bir tamamlayıcıdır.

 

Gündelik Kemer Seçerken Dikkat Etmeniz Gerekenler Nelerdir?

İlk olarak toka ve kayış dengesine önem vermeniz gerekmekte. Yani kemerin tokası çok gösterişli ise kayışınız daha sade olmak zorunda. Ya da tam tersini de düşünebilirsiniz. Gündelik kemer seçiminde klasik kemerler gibi fazla uyumlu olmanız gerek yok; ayakkabı ve kemerinizin dokusu, rengi aynı olmayabilir.

Bu yüzden serbest seçimler yapabilirsiniz. Casual kemerlerde deri, kumaş dokuma, işlemeli, baskılı, örgülü ve çivili gibi birden fazla çeşit bulunmakta. Yapacağınız kombine uygun modeli seçerken kıyafetinizin geneline renk ve doku olarak uygun olmasına dikkat etmeniz yeterli olacaktır.

 

Her Erkekte Bulunması Gereken Kemer Modeli Nelerdir?


Yapacağınız farklı kombinler adına kurtarıcı birkaç kemer modeli her erkeğin gardırobunda bulunması gerekmekte.
Kumaş pantolonlar ile giymek için siyah ve kahverengi klasik deri kemer.
Jean pantolonlar ile giymek için kahverengi düz ya da örgü deri kemer.
Sportif kombinler için kumaş dokumalı ya da D tokalı kemer.

Yükleniyor...